Kefírové langoše

30. ledna 2017 v 13:53 |  Domácí pekárna-kynuté těsta
500-600g hladké mouky
půl kostky kvasnic
4dc kefíru
lžička soli
půl lžičky sody
1 vejce
špetka cukru

Droždí necháme rozjet asi tak v deci kefíru se špetkou cukru.Pak ze surovin vypracujeme hladké těsto-je trochu lepivé.zabalíme ho do folie a necháme kynout v lednici cca 6 hodin.Dobré je i na druhý den.

Po vykynutí z těsta vytvarujeme bochánky,rozválíme do placek a smažíme.
Vrstvíme,tím co máme rádi.Já dávám strouhaný sýr,kečup a zakysanku smíchanou s česnekem.

Pokud chceme sladkou variantu langošů,dáme jen špetku soli a lžíci cukru.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama