Kančí pečená kýta na víně s brusinkovým přelivem

25. ledna 2017 v 19:37 | Agronaut |  Zvěřina
Polosladké červené víno
nové koření
pepř v celku
bobkový list
jalovec
sůl,pepř
cibule
kořenová zelenina (mrkev,petržel)
brusinky sušené
brusinkový kompot/jam
máslo
kus kýty z kance vykoštěné


Příloha:
brambory
anglická slanina
jarní cibulka
cibule
sádlo


Smícháme víno a koření. (já to pro větší efekt rozdělím na půl,jednu polovinu s kořením svařím)Až to vychladne,naložíme do nálevu maso.Přisypeme trochu brusinek a nakrájenou kořenovou zeleninu.Maso překládáme,jak si vzpomeneme.Marinujeme den -až 3 dny,dle stáří masa.(starší kus je fajn průtáhnout anglickou)

Nálev slijeme do nádoby-něco přilejeme k masu hned,něco necháme na podlévání.Maso dosolíme a dopepříme ,dáme do pekáče na rozehřáté máslo.Přisypeme pár hrsti nakrájené kořenové zeleniny,hrstku brusinek,překrojenou cibuli,přikryjeme a pečeme.(čas nepovím,záleží na velikosti,stáří masa..) Až uplyne půl doby odhadované na pečení,maso odkryjeme a dopékáme.Podléváme nálevem.

Po upečení sos přecedíme a slijeme zvášť na pávev.Provaříme,zredukujeme,přidáme brusinkový kompot + pár sušených,překrojených .Dochutíme dle sebe,můžeme dohustit jíškou a tak..
Brusinkový sos k plátkům masa výborně ladí...

Příloha je jednoduchá,uvaříme brambory,na půlce nakrájné cibule osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu,na zbylé půlce zlehka smahnem jarní cibulku,přidáme k bramborům a prošťoucháme.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama