Rohlíci domácí

14. prosince 2016 v 16:24 |  Domácí pekárna-kynuté těsta
500g mouky -hladká je základ,na rohíky jsem dala 300g hladké 200g polohrubé-klidně stačí půl na půl.Fajn,je hladkou říznout špaldovou,záleží na chuti.
3dc mléka
125g oleje
lžička cukru
2 lžičky soli
kostka droždí



Suroviny zpracujeme v hladké,nelepivé těsto a necháme vykynout.Domácí pekárna-Program č . 8 -těsto.
Po vykynutí ho rozdělíme na bochánky (10 až 15 kusů).Ty rozválíme do trojuhelnikové placičky a smotáme v rohlíky.Většinou se to na jeden plech nevejde.Nesmíme je cpát moc blízko sebe,v troubě ještě dost nabudou.
Před pečením necháme rohlíky ještě aspoń 10-15 minut odpočinout.
Rohlíky můžeme libovolně plnit.Sýr a šunka nezklame,fajn je i potření těsta před smotáním pestem z medvědího česneku,nebo klasickým rozetřeným česnekem a zasypat to sýrem...Záleží na fantazii a surovinách,které máme zrovna po ruce.
Upečem do růžova v předehřaté troubě na asi 180-200 stupňů-záleží na troubě.Odhad pečení kolem 20ti minut.
Před pečením můžeme potřít rozšlehaným vejcem,nebo jen mlékem,či vodou se solí.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama