Bažant pečený

27. listopadu 2016 v 10:36 |  Zvěřina
Bažanta očistíme.Bohatě stačí stažený a odbrokovaný,kůže je tady celkem k ničemu.
Bažanta dáme do láku.Stačí marinovat 12 h.

Svaříme lák.Suroviny si pamatuji,poměr moc né ,takže tak nějak.. :/

na cca 3/4 litru vody
lžíce jalovce
lžička nového koření
lžička pepře
1 bobkový list
lžička tymiánu
2 lžíce oleje
trochu šalvěje
lžice sójovky
lžíčka worchesterové
2-3 lžíce Balzamikového octu
lžička cukru

Vše svaříme,po vychladnutí do toho bažanta vložíme,sem tam přeložíme.po 12 hodinách + posolíme a upečeme s cibulí,trochou česneku a pórkem.Výpek použijeme na omáčku.
Super jsou k tomu opečené brambory s jarní cibulou.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama