Hot cross bun loaf

2. dubna 2016 v 8:43 | Oli a její kolegyně :) |  Domácí pekárna-kynuté těsta
Hot cross bun loaf - Velikonoce z britských ostrovů v domácí pekárně (od kolegyně překladatelky):
450 g hladké mouky
150 ml mléka
75 ml vody
1/2 lžičky soli (původní recept hlásil 1 celou, ale to na mě bylo až moc)
1 pytlík sušeného droždí nebo cca půl kostky
1 lžička cukru (nebo sáček vanilkového)
1 vejce
50 g změklého másla na kousky
1 lžička mleté skořice
Muškátový ořech, hřebíček, nové koření, kardamon
75 g rozinek nebo jiného sušeného ovoce
2 velké lžíce kandované kůry nebo čokoládových kousků

Navrstvit do nádoby pekárny obvyklým způsobem (nejdřív mokré věci, pak dochucení, mouka a droždí úplně navrch), vybrat program Sladké, střední propečení a váhu kolem 700 g. Pokud má vaše pekárna signál na přidání ovoce/oříšků/semínek, počkejte s nimi na pípnutí. Pokud ne, nebo se vám nechce čekat, vražte je tam rovnou.

Nejlepší je s máslem a džemem a pít k tomu klasické kakao, pěkně retro granko. Anebo bílá káva nebo melta s mlíkem. Mmm...
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama