Dvoubarevná kynutá bábovka

1. ledna 2015 v 10:05 | Kuchařka ze Svatojánu |  Buchty,bábovky a moučníky
Výborná bábovka od Svatojánské kuchařky,zde je její recept s postupem:


V míse utřeme 100 g změklého másla s 100 g moučkového cukru a mletou vanilkou, přidáme 1 vejce a umícháme do pěny. Do velké mísy prosejeme 400 g polohrubé mouky, přidáme špetku soli, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme 25 g droždí, posypeme lžičkou cukru a se 100 ml vlažného mléka umícháme kašičku. Zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek, trvá to asi 15 minut. Do mísy přidáme dalších 100 ml vlažného mléka, máslovou pěnu a dobře zpracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly, každý dáme do samostatné mísy. 20 g kakaa rozmícháme s troškou teplé vody na kašičku a do jedné poloviny těsta jen zapracujeme. Obě mísy zakryjeme utěrkou a dáme na 40 minut do tepla vykynout.
Na pomoučeném vále prohněteme a vyválíme dvě stejné placky, na světlou položíme tmavou, svineme a vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovkové formy. Zakryjeme a dáme na 20 minut dokynout. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Vyklopíme až téměř vychladlé.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama