Pohanka s kuřecím masem

19. prosince 2014 v 20:07 |  Luštěniny a obiloviny
Byla mi doporučena pohanka,uvařená s osmaženým kuřecím masem a provensálským kořením.Že je to super kombinace,lehké,rychlé a dobré jídlo vhodné jak za tepla,tak za studena jako salát.Ano,souhlasím a děkuji dotyčnému za tip Mrkající .Jen jsem do toho vyplácala trochu více surovin a nezbylo v hrnci nic..

cca 2+ porce:

250g pohanky
1 větší kuřecí prso
2 menší cibule
4 stroužky česneku
1/2 střední červené papriky
olej
sůl
pepř
provensálské koření

Pohanku propereme a uvaříme v osolené vodě.
Na oleji osmahnem cibulku-o kousek víc než do sklovata a na závěr přidáme česnek na kostičky pokrájený.Pak na tomto základě osmahneme na kostky pokrájené kuřecí prso,přidáme na kostky pokrájenou papriku,podusíme do měka,přidáme koření.
Když to máme hotové,promícháme to s uvařenou pohankou,případně ještě dochutíme a servírujem.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama