Kedlubny na smetaně

4. října 2014 v 11:57 |  Zde maso není potřeba
Tento recept jsem měla vždy strašně ráda-bylo to snad mé nejoblíbenější sezoní jídlo od babičky :)

Poměr surovin-to je těžší,dělám to od oka,vše záleží na množství kedlubny.


Kedlubny -mladé i s pěknou zelenou natí
Smetana
Mlíko
Hladká mouka
sůl
pepř
cukr
máslo

Kedlubny okrájíme a nakrájíme na menší kostičky.Máme li i zelené listy,nakrájíme je taky-dáme do osolené vody a povaříme cca 15min do měkka.Přecedíme-vodu však ponecháme.Rozředíme s ní jíšku,nebo použijeme na polévku zeleninovou,jako základ je super..

Uděláme si světlou jíšku (máslo,mouka) rozředíme mlékem,smetanou,vodou z kedlubny (prostě tím co máme ale smetana je důležitá na chuť :) )a přidáme povařené kostky kedlubny.Provaříme-má vzniknout hustější omáčka,dochucujeme solí,trochou pepře a cukrem.

Dá se to dělat i se zakysané smetany,ale takhle to babi nikdy nevařila,jsem zvyklá na nasládlejší chuť..

A co k tomu? Bambory jsou nejlepší,tím se dá vystačit,jinak se u nás taky dávalo hovězí,nebo jen párek,popř i vařené vejce.

Tak snad recept zachutná ;)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama