Křehčená kuřecí noha zapečená zeleninou s rýži

10. dubna 2013 v 22:47 |  Kuřata,kačeny,husy a jiní pernatci
Díky naložení do láku bude kuřecí maso mít jemnou a zajimavou chuť!!


Co budeme potřebovat:

Kuřecí stehna
střední pórek
jednu mrkev
sůl,pepř
1-2 dcl vývaru
1-2 lžíce vinného octu
bobkový list,nové koření,pár kuliček pepře,sůl,cukr
rýže (používám parboiled nesáčkovanou)

Vývar svaříme s octem,bobkáčem,novým,pepřem solí a cukrem (na 2dcl asi 2 lžice,po 3ks kuliček malá lžičkae soli i cukru).Po vychladnutí vyjmeme koření a kuřecí stehna do této směsi na pár hodin naložíme.

Nakrájíme si mrkev i pór na kolečka,položíme na dno pekáče lehce dochutíme solí,pepřem.Nahoru dáme lehce přisolené a připepřené kuřecí nohy,podlijeme trochou vývaru,zakryjeme alobalem a pečeme mírněji asi hodinu.pak alobal sundáme a dopékáme kůrčičku do červena.
Rýži vaříme navyklým způsobem a servírujeme ke kuřecí noze :)


Příště,až budu dělat tento recept,chci vyzkoušet přidat k zelenině trochu na hrobo nastouhaného jablka.Připadalo mi,že by se k tomu dosti hodilo.Silnou pórkovou chuť sice mrkev částečně pobere,ale to jablko,by mohlo být dosti zajimavé,tak uvidíme...


 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama