Univerzální šlehačkové těsto vhodné k plnění

18. května 2012 v 12:18 |  Nezařaditelné
1 kelímek šlehačky (31%)
1 koska másla (Hera)
400g hladké
špetka soli

Přísady necháme v pokojové teplotě povolit,pak zpracujeme v těsto.
Na vále rozválíme do požadovaných tvarů.Dělám nejčastěji šátečeky a to jak na slano,tak na sladko.
Když by se nám těslo na váleček moc lepilo,přidáme hl.mouku a popř ho necháme na chvíli odležet v lednici.
Těsto,příprava i plnění je jednoduché a sklízí úspěch.Většinou peču ze 2 dávek.



 


Komentáře

1 Dixí)... Dixí)... | Web | 18. května 2012 v 12:29 | Reagovat

Na kolik stupňů se to peče? :)

2 agronaut agronaut | 22. května 2012 v 17:51 | Reagovat

Dle trouby,musí se to ozkoušet.Já mám elektriku co sem tam zlobí,ale když je ok,tak na 180 asi 20-25 min-zlehka do růžova.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama