Ožralé kuře

8. října 2011 v 15:44 |  Kuřata,kačeny,husy a jiní pernatci
Tento recept docela dlouho spamoval můj mail.Jednou jsem se naštvala a vyzkoušela.Mohu doporučit :)
Drahá polovička sice kuřata moc nejí,ale tohle chutnalo a prsa byly neobvykle šťavnaté!
Takže kopíruji a vkládám v původním znění:

1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva


Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl

Tak tedy vezměte celé kuře, vyndejte z něj co Vám tam Xaverov nadělil omyjte, osolte a vůbec připravte jako na běžné grilování.
Máte-li nějaký oblíbený recept na potírací omáčku, klidně přeskočte následující řádky a udělejte si ji po svém. Kdo se chce nechat vést nechť na pánvi dvě minuty prohřeje vlevo popsané ingredience nálevu.

Kuře nyní vložíme do misky, zalijeme nálevem a necháme cca 1 hodinu nasáknout nálev pod kůži. Předem varuju, že kdo chce kůrčičku klasicky křupavou měl by se vyvarovat medu.

Posuneme se o hodinu kupředu. Vezměte plechovku piva, otevřete, cca 1 deci upijte a poté ostrým nožem vytvořte ve víku ještě další dva otvory. Plechovku dejte na plech, podložte nejlépe pečícím papírem.
Vezměte kuře a posaďte jej na plechovku s pivem.
Kdo si rád hraje může, jako já, upravit pózu kuřete do libovolné polohy, jediná podmínka je, že musí pořád sedět.
 


Komentáře

1 Cirrat Cirrat | Web | 9. října 2011 v 0:19 | Reagovat

Ty ses nudila, co? :-)

2 agronaut agronaut | 9. října 2011 v 12:22 | Reagovat

To víš :)Hlavně si dělám pořádek v receptech.Ruka naražená,tak se nemůžu rýpat v modelu :/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama