Zapečená bramborová kaše s vepřovým masem

29. září 2011 v 12:08 |  Recepty s vepřovým masem
Tenhle recept v podobném znění,kdysi dělala má kamarádka.Našla ho v nějaké zahraniční kuchařce.
Dosti mi to chutnalo,tak jsem chvíli pátrala v paměti a nakonec jsem ho udělala.Nevypadá to sice nějak zajimavě,ale chuťově je naprosto OK. Gramáže se moc držet nemusíte,je to tak nějak od oka.

Na 4 porce:
cca. 1,5 L bramborové kaše (brambory,máslo,mléko)
1/2 sáčku kysaného zelí
400g vepřového (např.zadní,brala jsem dosti libové)
sůl,pepř,sádlo,kmín,červená paprika sladká,trochu olivového oleje

Maso nakrájíme na kostičky,naložíme do oliváku,přidáme sůl.pepř,červenou mletou papriku.Necháme odležet cca 1-2 H.

Zelí podusíme s trochou soli a kmínu do měka.

Bramborovou kaši uděláme hustší.

Maso na prudko opečeme na sádle na pánvičce.

Tím máme nejtežší práci za sebou.Vezmeme zapékací mísu(pekáč) vymažeme zlehka sádlem.na spod dáme půl bramborové kaše,pak maso,přikryjeme to zelím a nahoru zbytek kaše.Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca na 180 asi 45min(dle výkonu trouby)

Aby to mělo z vrchu pěknou kůrku,napatlala jsem na vrch asi dvě lžíce smetany.


 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama